ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΣΙΝΗΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αργολίδα: Έμειναν άναυδοι με αυτό που είδαν – Η ακτινογραφία αποκάλυψε την κτηνωδία στην ΑσίνηΑργολίδα: Έμειναν άναυδοι με αυτό που είδαν – Η ακτινογραφία αποκάλυψε την κτηνωδία στην Ασίνη

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ένας πολίτης στην Αργολίδα, καθώς επίσης και ο κτηνίατρος που κλήθηκε να εξετάσει τη Λούνα. Ο λόγος για ένα τραυματισμένο γατάκι στην Ασίνη του Δήμου Ναυπλιέων, το οποίο κυκλοφορούσε έχοντας σφηνωμένα στο δέρμα του σκάγια από πυροβολισμό, παρόλο που δεν έφερε κάποιο ορατό σημάδι εξωτερικά. Η ακτινογραφία ήταν αυτή που έμελλε να αποκαλύψει την κτηνωδία σε βάρος του ανυπεράσπιστου ζώου.

Αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι το γατάκι έχει τραυματίσει την κοιλιά της από κάποιον φράκτη ή συρματόπλεγμα. Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν τελικά έτσι…

Τραυματισμένη γάτα Ασίνη
Η σοκαριστική ακτινογραφία
Ο ιδιοκτήτης του Ευθύμιος Παναγιωτόπουλος, βλέποντας το γατάκι εξασθενημένο, να χάνει τις δυνάμεις του, το πήγε στο κτηνιατρείο του Γιώργου Ταμπάκη στο Ναύπλιο. Εκεί του έγινε προεγχειρητικός έλεγχος και βγήκε ακτινογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Το αποτέλεσμα τους άφησε όλους άναυδους, καθώς ο κτηνίατρος μέτρησε περίπου 50 σκάγια από κυνηγετικό όπλο στην κοιλιά της.

Τραυματισμένη γάτα Ασίνη ακτινογραφια
Μετά την αφαίρεσή τους το γατάκι αναρρώνει στο σπίτι, ενώ ο ιδιοκτήτης της πήγε στην Ασφάλεια Ναυπλίου και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστου.

Περιστατικά με φόλες στην Ασίνη
Ο ιδιοκτήτης του ζώου μας είπε ότι τόσο στην Ασίνη, όσο και στα γειτονικά χωριά, έχουν γίνει κατά καιρούς και άλλες προσπάθειες για την εξόντωση κατοικίδιων ζώων (κυρίως σκυλιών) με φόλες, παραθέτοντας μάλιστα μία προσωπική του εμπειρία.

Ο ίδιος -όπως αποκαλύπτει- έχει σώσει τρεις φορές σκυλιά που τους έριξαν δηλητηριασμένο φαγητό.


Οι κάτοικοι της περιοχής που αγαπούν τα ζώα ή που είναι και οι ίδιοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων, θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά αν κάτι ύποπτο πέσει στην αντίληψή τους και να μην κρατούν το στόμα τους κλειστό, ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button