ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΔΗΜΟΤΕΣ ΑΣΙΝΗΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ: Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 13/09/2021 έως 20/09/2021 με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 12/09/2021 με τίτλο:

?«Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00» (ΦΕΚ 4206 Β’)

Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση από την επιστημονική κοινότητα για εμβολιασμό των αθλητών, καθότι, εκτός των άλλων, η νόσηση με λοίμωξη COVID-19 μπορεί να δημιουργήσει μακροχρόνιες συνέπειες που έχουν επιπτώσεις στο επίπεδο φυσικής κατάστασης των αθλητών και κατά συνέπεια στην καριέρα τους.

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:
1️⃣Λειτουργία οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για άθληση από αθλούμενους σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ ομοσπονδίες.

❗️Για τη χρήση είναι απαραίτητη η επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test) από τους αθλούμενους πολίτες (16 ετών και άνω), με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση), η τήρηση των περιορισμών χωρητικότητας του Πίνακα 1 και η τήρηση καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων.

Οι αθλούμενοι έως 15 ετών αρκεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.
Παιδιά μέχρι και 4 ετών απαλλάσσονται από τα τεστ για covid19.

2️⃣Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας των εθνικών ομάδων για αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους παραπάνω αθλητές γίνεται κατά προτεραιότητα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από αθλούμενους ή άλλους αθλητές και ισχύουν περιορισμοί χωρητικότητας.

Σε μέλη των εθνικών ομάδων απαιτείται η διενέργεια ελέγχου με test αντιγόνου για COVID- 19.

3️⃣Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για προπονήσεις αθλητών σωματείων ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. Το πρόγραμμα ελέγχων των αθλητών για COVID-19 καθορίζεται στον Πίνακα 2. Ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας (χαμηλό- χαμηλό/μεσαίο-μεσαίο-υψηλό) του αθλήματος καθορίζεται ο βαθμός ελέγχου με τεστ αντιγόνου COVID-19. Η χωρητικότητα των εγκαταστάσεων καθορίζεται στον Πίνακα 1.

Στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για εξαερισμό και κλιματισμό: https://gga.gov.gr/images/iogeneis-loimokseis.pdf

Οι μέγιστες χωρητικότητες των αθλητικών εγκαταστάσεων καθορίζονται στον Πίνακα 1. Τα σωματεία θα πρέπει:
??Να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας.
??Να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα ωράρια προπόνησης.
??Να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στην αθλητική εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.
??Να αποστέλλουν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία σε εβδομαδιαία βάση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων με τη μορφή:

Εβδομάδα (ημερομηνίες έναρξης-λήξης):
Όνομα σωματείου:
Υπεύθυνος COVID-19:
Τηλέφωνο υπεύθυνου COVID-19:
Άθλημα:
Σύνολο εμβολιασμένων αθλητών & τεχνικού προσωπικού:
Σύνολο νοσήσαντων αθλητών & τεχνικού προσωπικού (τελευταίου 6μήνου):
Σύνολο rapid test/PCR test εβδομάδας:
Σύνολο self test εβδομάδας:
Σύνολο κρουσμάτων εβδομάδας:

??Σε περίπτωση κρούσματος να ενημερώνουν άμεσα την αθλητική εγκατάσταση και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο covid19@gga.gov.gr
Κάθε εβδομάδα η Ομοσπονδία θα αποστέλλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στη διεύθυνση
covid19@gga.gov.gr το σύνολο των εβδομαδιαίων τεστ όλων των σωματείων με τη μορφή:

Εβδομάδα (ημερομηνίες έναρξης-λήξης):

Ομοσπονδία:
Άθλημα:
Υπεύθυνος COVID-19:
Τηλέφωνο υπεύθυνου COVID-19:
Σύνολο εμβολιασμένων αθλητών & τεχνικού προσωπικού:
Σύνολο νοσήσαντων αθλητών & τεχνικού προσωπικού (τελευταίου 6μήνου):
Σύνολο rapid test/PCR test εβδομάδας:
Σύνολο self test εβδομάδας:
Σύνολο κρουσμάτων εβδομάδας:

4️⃣ Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για τη διεξαγωγή αγώνων με παρουσία θεατών σύμφωνα με τα οριζόμενα της παρ. (12). Για τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων είναι υποχρεωτικό να υπάρχει πρόσφατα επικαιροποιημένο αγωνιστικό πρωτόκολλο εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.

Ο προληπτικός έλεγχος για τους αγώνες μπορεί να είναι μοριακός (RT-PCR) έως 72 ώρες πριν ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως 48 ώρες πριν τους αγώνες. Συστήνεται το άμεσο τεστ αντιγόνου να γίνεται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν ε ίναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

Αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνες, π.χ. Παρ-Σαβ-Κυρ, 1 τεστ πριν τον πρώτο αγώνα. Αν οι αγωνιστικές μέρες είναι πάνω από τρεις (3) τότε 1 τεστ ανά τρία (3) 24ωρα.

Οι έλεγχοι COVID-19 για τους αγώνες, περιγράφονται αναλυτικά στον Πίνακα 2.

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και για αθλητές έως 15 ετών, εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid), παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής self test παρουσία του υπεύθυνου CΟVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα και κατόπιν υποβάλλεται η σχετική κατάσταση όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και μπορούν να αγωνισθούν, στη γραμματεία, από τον υπεύθυνο COVID19 της ομάδας.

Θετικό αποτέλεσμα στο self test πρέπει να επιβεβαιώνεται από αντίστοιχο εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid) και έως ότου γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου ο αθλητής δεν συμμετέχει σε αγώνες ή προπονήσεις.

5️⃣Η χρήση των κολυμβητηρίων (ανοικτών και κλειστών) γίνεται με τους περιορισμούς χωρητικότητας που φαίνονται στον Πίνακα 1 και συστήνεται η ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:
α) αθλητές εθνικών ομάδων.
β) αθλητές των αγωνιστικών και προ-αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα κατηγοριών.
γ) αθλητές αγωνιστικών τμημάτων σωματείων Master και αθλούμενοι πολίτες (όλων των ηλικιών).

??Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων από αθλητές, είναι η διενέργεια τεστ αντιγόνου για
COVID-19 (σύμφωνα με τον Πίνακα 2).

Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων από αθλούμενους πολίτες 16 ετών και άνω, είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για COVID-19 (PCR ή rapid test). Οι αθλούμενοι μέχρι και 15 ετών μπορούν να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτέλεσματος self test.
Τα αποδυτήρια θα είναι ανοικτά και θα λειτουργούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παραγράφου (9) .

♿️Στην περίπτωση της θεραπευτικής κολύμβησης από ΑμεΑ, τα ΑμεΑ εξαιρούνται από την διενέργεια προληπτικού ελέγχου για covid19.
Συστήνεται επίσης, τα γκρουπ των αθλητών σε κάθε διαδρομή να είναι σταθερά και να μην εναλλάσσονται.

Τα σωματεία θα πρέπει:
?Να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας.
?Να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στο κολυμβητήριο με τα ωράρια προπόνησης.
?Να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στο κολυμβητήριο τα αποτελέσματα των τεστ
COVID-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.
? Να αποστέλλουν στην Ομοσπονδία τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων.
?Σε περίπτωση κρούσματος να ενημερώνουν άμεσα την αθλητική εγκατάσταση και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο covid19@gga.gov.gr

Οι αθλούμενοι πολίτες :
??16 ετών και άνω θα πρέπει να επιδεικνύουν στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα test COVID-19 (PCR ή rapid test).
??Παιδιά 5-15 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.
??Παιδιά μέχρι και 4 ετών απαλλάσσονται από το testing.

Επιτρέπεται το baby swimming με την προϋπόθεση διενέργειας εβδομαδιαίου rapid test από τον γονιό που θα εισέλθει στην κολυμβητική δεξαμενή, και εφόσον εισέρχεται και ο προπονητής, rapid test ανά εβδομάδα και από τον προπονητή.

Το μάθημα πρέπει να γίνεται με ραντεβού και ισχύει ένας (1) γονιός με το μωρό ανά 8 τμ. στα κλειστά κολυμβητήρια και ένας (1) γονιός με το μωρό ανά 6 τ.μ. στα ανοικτά κολυμβητήρια. Στο baby swimming επιτρέπεται η χρήση σχετικών αποδυτηρίων.

Εξαρούνται από τον προληπτικό έλεγχο με τεστ για covid19 (PCR, rapid, self test) όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

6️⃣Των αθλημάτων που διεξάγονται στο ύπαιθρο ή σε ελεύθερους χώρους, και εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως: ορειβασία, αναρρίχηση βράχου, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ποδηλασία δρόμου, ορειβατικό σκι, βάδην, δρόμος αποστάσεων κτλ., με βάση τις ακόλουθες προϋποθέσεις :
??Τα προπονητικά γκρουπ να μην υπερβαίνουν τα 15 άτομα, τηρώντας αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλητών/αθλούμενων.
??Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική αλλά εφόσον παρίσταται μπορεί να προπονεί έως 15 αθλητές/αθλούμενους.

7️⃣Επιτρέπεται η λειτουργία ακαδημιών για όλες τις ηλικίες παιδιών (ανήλικοι αθλούμενοι, δηλαδή χωρίς δελτίο αθλητή) σε γκρουπ έως 10 παιδιών. Επιτρέπεται το ομαδικό παιχνίδι σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι οδηγίες λειτουργίας των ακαδημιών βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα:
https://gga.gov.gr/…/article/278-covid/2981-covid19-sports.
Οι ανήλικοι αθλούμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε ένα self test ανά εβδομάδα παρουσία του Υπεύθυνου covid19 της ομάδας ή του προπονητή

Εκτός σταδίου διοργανώσεις: Επιτρέπονται οι διοργανώσεις εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων) με τις ακόλουθες βασικές προϋποθέσεις:

8️⃣.1️⃣ Για διοργανώσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων αθλούμενων 300 άτομα, ανά block εκκίνησης έως 50 άτομα. Τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε κάθε block, αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ προς κάθε κατεύθυνση.

??Σε περίπτωση διοργάνωσης με περισσότερους από έναν αγώνες (π.χ. Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. και Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.) : ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ισχύει ανά αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε αγώνας έχει διαφορετική ώρα εκκίνησης, ενώ δεν μπορούν να διεξάγονται περισσότεροι από δύο (2) αγώνες των 300 συμμετοχών ανά ημέρα.
?? Αθλούμενοι (16 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).
?? Αθλούμενοι έως και 15 ετών: self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).
?? Χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.
?? Ηλεκτρονικές εγγραφές εκ των προτέρων – όχι συναθροίσεις σε γραμματεία.
?? Δεν επιτρέπονται οι τελετές απονομών.
?? Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.
?? Σε οργανωμένους χώρους καθήμενων θεατών εφαρμόζονται οι προϋποθέσεις της παραγράφου (11).

8️⃣.2️⃣ Για διοργανώσεις με άνω των 300 συμμετεχόντων αθλούμενων :

?? Με ποσοστό τουλάχιστον 95% εμβολιασμένους και έως 5% μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες.
?? Μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή
rapid test εντός 48 ωρών.
?? Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) : self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).
?? Χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.
?? Ηλεκτρονικές εγγραφές εκ των προτέρων – όχι συναθροίσεις σε γραμματεία.
?? Δεν επιτρέπονται οι τελετές απονομών.
?? Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.

Σε οργανωμένους χώρους καθήμενων θεατών ακολουθούνται οι οδηγίες της παραγράφου 12
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή τους (πέραν των απαιτούμενων αδειών από τις αρμόδιες αρχές) η υποβολή υγειονομικού πρωτοκόλλου για τη διοργάνωση, στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. προς έγκριση.

Έχουν αναρτηθεί από την Γ.Γ.Α. συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη σύνταξη των πρωτοκόλλων των διοργανώσεων, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους διοργανωτές.

9️⃣ Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων (από αθλητές και αθλούμενους) στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, σε προπονήσεις και αγώνες με τις κάτωθι προϋποθέσεις:
▪️παρουσία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. εντός των αποδυτηρίων,
▪️χρήση του 50% της δυναμικότητας των κατιονιστήρων (ντους),
▪️αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων Δημόσιας Υγείας.
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας επιτρέπεται η είσοδος γονέων στα αποδυτήρια με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

? Από τον υφιστάμενο προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid19 (PCR, rapid, self test), για την άθληση, προπονήσεις ή αγώνες, εξαιρούνται όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

1️⃣1️⃣Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
?Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.000 θεατές.
? Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.
? Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 8.000 θεατές.
? Για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.

Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για πλήρως εμβολιασμένους θεατές και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως και 15 ετών.

Οι ανήλικοι 12 ετών και άνω προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.

Οι ανήλικοι έως και 11 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με την χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid tests και, όπου υπάρχει η δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

?Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.
Απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τις Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε., τα αθλητικά σωματεία και τα Μ.Μ.Ε. να αποστέλλουν στους αθλητικούς χώρους πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους (τεχνικούς, φροντιστές, δημοσιογράφους κ.λ.π.).

Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών πριν την έναρξη των αγώνων.
Όπου αναφέρονται εμβολιασμένοι εννοούνται και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ:
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και συστήνεται η χρήση της σε ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης. Στα πνευματικά αθλήματα (σκάκι, μπριτζ) η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε προπονήσεις και αγώνες, με εξαίρεση τους εμβολιασμένους αθλητές σε ανοικτούς χώρους.

Σε κλειστούς χώρους ή σε μεταφορικά μέσα συστήνεται η χρήση διπλής μάσκας. Για τις προπονήσεις ισχύουν οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα https://gga.gov.gr/…/article/278-covid/2981-covid19-sports

Για την πρόληψη της διασποράς και την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ανίχνευση συρροών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 στις αθλητικές ομάδες, η διαδικασία των ελέγχων και η διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό γίνεται με βάση τις επικαιροποιημένες από 12/03/2021 οδηγίες: https://gga.gov.gr/…/Updated_testing_and_positive_case…

Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης του αθλητισμού, κρίνεται σκόπιμο στην παρούσα φάση από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. να υποβληθούν άμεσα επικαιροποιημένα προπονητικά και αγωνιστικά πρωτόκολλα από τις ομοσπονδίες που δεν έχουν μεριμνήσει για την ανανέωσή τους, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τις νεότερες οδηγίες της Γ.Γ.Α. και προκειμένου να εγκριθούν. Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για τα αθλήματα που δεν έχουν ξεκινήσει προπονήσεις ή αγώνες, καθώς ενδέχεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.
❗️ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες/Διοργανώτριες Αρχές των οποίων οι αθλητές υπόκεινται σε έλεγχο COVID-19 συστήνεται να διατηρούν στο αρχείο τους τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ αντιγόνου για COVID-19 που έχουν διενεργηθεί, για τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες, καθώς ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμισή τους στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

*Από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή συστήνεται, όταν υπάρχει η δυνατότητα, να διενεργείται μοριακό τεστ (PCR test) αντιγόνου COVID-19, καθώς έχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε σχέση με τo τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test).
* Στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την λήψη Βεβαίωση αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος αθλητής θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο πεδίο «Υγεία και πρόνοια».
Κατόπιν στο πεδίο
??Κορωνοϊος COVID-19 και
??Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 με τους κωδικούς taxisnet

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button