ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πελοπόννησος: Οφειλή 3 εκ ευρώ από δήμους για τα απορρίμματα

Στα 3 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η οφειλή προς την εταιρεία η οποία στο πλαίσιο της σχετικής ΣΔΙΤ έχει αναλάβει την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αφορά, κατά βάση τους δήμους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας –ΑργολίδαΛακωνία και Δήμοι ΤρίποληςΒόρειας και Νότιας Κυνουρίας– οι οποίοι βάσει του σχεδιασμού της ΣΔΙΤ εξυπηρετούνται από την μονάδα στην Παλαιόχουνη, αλλά και τους Δήμους Σπάρτης στη Λακωνία,  Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία και Γορτυνίας στην Αρκαδία που ανήκουν σε άλλες διαχειριστικές ενότητες, αλλά προσωρινά καλύπτουν τις ανάγκες διαχείρισης των απορριμμάτων τους στην πιο πάνω μονάδα.

Όπως έγινε γνωστό, το συνολικό καταβλητέο ποσό για την μέχρι τώρα διαχείριση ανέρχεται σε 7.135.930,08 ευρώ και από αυτό οι πιο πάνω δήμοι έχουν καταβάλει 4.103.724.

Οι οφειλές ποικίλουν -υπάρχουν δήμοι που έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών τους, αλλά και δήμοι που έχουν καταβάλει μόνο ένα μικρό μέρος της” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, επισημαίνοντας ότι “η καθυστέρηση από ορισμένους δήμους στην τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, συνεπάγεται ενδεχομένως οικονομικά βάρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button